Anouk Brusse exposeert

Het Raadhuis van Grootschermer heeft in september een bijzondere tentoonstelling. Anouk Brusse exposeert die maand een aantal van haar schilderijen in het bijna 400 jaar oude gebouw. Zaterdag 26 augustus start de tentoonstelling tijdens de eerste Schermer Kunst & Cultuurdag. Die dag is Anouk zelf aanwezig om de belangstellenden te vertellen over haar passie voor de schilderkunst.

Anouk groeide, als dochter van oud-acteur Kees Brusse, op in Grootschermer. De 45-jarige kunstenares studeerde Engels en Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna was zij onder andere werkzaam als regieassistent en scenarioschrijver bij diverse Nederlandse dramaseries. Anouk is momenteel werkzaam als webdesigner, regisseur en grafisch ontwerper.

.

Schilderkunst

Vijftien jaar geleden ontdekte zij de schilderkunst. Anouk exposeerde eerder onder andere in Parijs, Barcelona en Polen. Recent had ze een expositie in de galerie van Rogier Jonk in Bergen en in het Weefhuis in Zaandijk.

De afgelopen jaren maakte zij tal van portretten, onder andere van haar vader en haar vroegere buurman, beeldhouwer Nic Jonk. Deze werken neemt Anouk mee naar het Raadhuis van Grootschermer, samen met haar nieuwste serie portretten, die is geïnspireerd op de negentiende-eeuwse portretfotografie. Ze maakt schilderijen in verschillende technieken, variërend van olieverf op doek tot inkt op collages.

Schrijfster

Behalve kunstschilder is Anouk ook schrijfster. Vorig jaar verscheen haar eerste boek, De Kale Kaketoe. Het boek is deels gebaseerd op haar eigen leven. Inmiddels is Anouk bezig met de voorbereidingen voor de uitgave van een tweede boek.

De tentoonstelling van de werken van Anouk Brusse is vanaf zaterdag 26 augustus te zien het Raadhuis van Grootschermer. Ook de gehele maand september zullen de schilderijen te bewonderen zijn. Het Raadhuis is tot en met 7 oktober op zaterdag en zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

 

De locatie in het kort

* Historische omgeving
* Meerdere ruimten
* 12-16 deelnemers
* Ultramodern presentatiescherm
* Wifi
* Catering op maat
* Voldoende parkeergelegenheid