Kosto boeit oud-dorpsgenoten

Het voelde een beetje als thuiskomen, vertelde oud-minister van Justitie Aad Kosto tijdens de officiële opening van het Raadhuis van Grootschermer. De oud-dorpsbewoner moest vele handen schudden en was blij verrast dat zoveel mensen hem na zijn vertrek in 1994 nog herkenden. Kosto haalde in een stampvolle kerk herinneringen aan zijn verblijf in Grootschermer op.

De belangstelling voor de opening van het Raadhuis was zondag 2 april enorm. De kerk, waar het officiële gedeelte plaatsvonden, puilde met meer dan 150 bezoekers uit en bij het doorknippen van het lint waren zeker 250 mensen aanwezig. Het werd daardoor een heel gezellig feestje, waaraan het prachtige lentezonnetje zeker bijdroeg.

Het programma op en rond het Raadhuis klonk als een klok. Verhalenverteller Wim van Bokhorst boeide de aanwezigen met zijn verhaal over Kalis Jan, een molenaar uit de zeventiende eeuw. Het vioolspel van Caspar Bellamy, die een stuk van Handel vertolkte, was prachtig en de terugblik van Kosto op zijn verblijf in Grootschermer sprak de vele aanwezigen aan.

Na de opening maakten vrijwel alle bezoekers, waaronder de wethouders Kloos en Van der Ven en diverse raadsleden, van de gelegenheid gebruik om het Raadhuis van binnen te bezichtigen. De prachtige raadzaal, de burgemeesterskamer en ook de oude gevangenis in het rechthuis leverden vele complimenten op.

Vanaf 1 mei is het Raadhuis ieder weekeinde van 12.00 tot 17.00 uur geopend. Daarnaast zijn de raadzaal en de burgemeesterskamer beschikbaar voor bedrijven die in een historische ambiance willen vergaderen. Het wachten is op het eerste bruidspaar dat in Grootschermer gaat trouwen. Gezien de enorme belangstelling voor het Raadhuis laat dat huwelijk niet lang op zich wachten.

 

 

De locatie in het kort

* Historische omgeving
* Meerdere ruimten
* 12-16 deelnemers
* Ultramodern presentatiescherm
* Wifi
* Catering op maat
* Voldoende parkeergelegenheid