Toeristen

Grootschermer is trots op het oude raadhuis en wil graag belangstellenden de mogelijkheid bieden het gebouw van binnen te bekijken. Daarom is het raadhuis in de weekenden in de periode van 1 mei tot 30 september voor het publiek geopend.

Op de begane grond vindt u een informatiepunt, waar u leuke tips kunt krijgen over het dorp en de regio. Ook houden we daar kleinschalige tentoonstellingen over het dorp en haar omgeving. En we verkopen er leuke souvenirtjes die een directe relatie hebben met het raadhuis en het dorp.

Onze gastheren en gastvrouwen vertellen u graag de leuke verhalen over het raadhuis. Hoe twee gebouwen een werden, waarom de bevolking de geschilderde ramen cadeau gaf en hoe de schilder met kwast en penseel het raadhuis in oude stijl terugbracht. En natuurlijk zijn er unieke verhalen en leuke anekdotes bij de voorwerpen die vanuit museum Het Houten Huis uit De Rijp weer teruggehaald zijn naar Grootschermer.

Het raadhuis is van 1 mei tot 30 september ieder zaterdag en zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Ook zijn we geopend op zaterdag 7 oktober in verband met de viering van Alkmaarse Ontzet. De entree is gratis.

De locatie in het kort

‘Een huis vol verhalen’
Historische omgeving
Informatie over de omgeving
Kleine exposities
Rondleidingen
Gratis entree